Spotify

 
 
 

Au secours!

Te, ibumetin, halstabletter, C-vitamin och onyttigheter. 
 
När jag är sjuk blir detta standarduppsättningen med förnödenheter. Det är okej med snask när man har ont överallt och snörvlar och hostar.
   Jag är så glad att jag är ledig idag, jag ska verkligen göra ingenting. Bara krypa ner i sängen framför TV:n och softa, fokusera på att bli frisk. 
 
 

Bonjour à 13h

Klockan är snart ett, jag sitter och äter frukost. Äggmacka och croissant, kan det bli mer kulturkrock över en måltid?
  De senaste 2-3 dagarna har jag varit sjuk, vilket är skittråkigt! Dessutom har jag lyckats smitta Y, så han är också sjuk. Så himla typiskt då vi haft ovanligt mycket tid tillsammans detta veckoslut eftersom jag jobbat stängning och därför inte behövt gå och lägga mig kl. 22 varje kväll. Igår var jag helt ledig från jobbet och då passade vi på att gå till banken tillsammans och göra lite ärenden innan Y började jobbet. Det är alltid en underlig men härlig känsla att gå hand i hand med honom i dagsljus. Det är ganska sällan vi ses innan midnatt liksom. 
   Igår hade jag köpt en film som vi tänkte se, men efter att ha lagat en ordentlig middag till oss två var jag helt slut, och Y likaså. Det slutade med att vi kollade youtube-klipp tillsammans innan vi utmattade somnade med kläderna på och disken framme. 
  Så romantiskt är det att vara sambo, jobba och vara dunderförkyld. 
 
 

Starbucks

 

Ciné ce soirIkväll ska jag gå på bio och se skräckfilm. På engelska heter den As Above, So Below. På franska nöjde de sig med att översätta till Catacombes
  Det är en amerikansk film (99% säker) men den utspelar sig faktiskt i Paris, eller rättare sagt under Paris. Jag har aldrig varit nere i de berömda katakomberna, och det finns en risk att jag aldrig vågar mig ner där efter ikväll...
 
 

Bonne nuit, rock on

Idag var det tisdag, och efter jobbet har jag ägnat mig åt så upphetsande saker som tvätt, disk och att rengöra vattenkokaren. Sådant som man faktiskt inte slipper undan. 
   Nu blir det en kopp te innan jag somnar, i min dödskallepyjamas och mina coola svarta lakan. Rock n roll. 

 
 
 
 
 

Lundi

Något måste man ju hitta på för att liva upp sina måndagar, så ikväll hade jag Nayeli på besök för att äta middag, prata om hur jobbigt Frankrike är och hjälpa mig att göra slut på allt vin jag har över. Men vi kom inte så långt på vinfronten.


 

 Célfie
 
 
 

Instagram

 
 

McDo


 
Idag träffade jag Saputra som jobbar deltid på McDonalds, vilket innebar gratis middag till mig. 
(Min mobilkamera är inget att hurra för, jag vet)

L'organisation

Vilken besvikelse! Jag kom till jobbet igårkväll och fick veta att afterworken var inställd!
  Dessutom säger min manager till mig "Ja, så egentligen borde du ju börjat en timme tidigare eftersom det inte blir någon afterwork." Okej?
   Men eftersom det var deras fel att jag inte visste om det(de hade inte ringt mig) så var det ju inte så farligt. Men jag fick jobba in mina 30 minuters rast för att kompensera. Inte mig emot egentligen, på det sättet går ju arbetsdagen snabbare. 


Typiskt av fransmän att vara så dåligt organiserade...

Jeudi c'est pour l'afterwork

Jag tog inga kort, som vanligt. Fotocred till Alvin. 
 

Jag fick ett ryck och bjöd in några vänner till afterwork hemma hos mig på torsdagen. Då fantasin tröt valde jag att bjuda på "svenskt småplock" vilket blev köttbullar, raggmunk, sill, gubbröra och knäckebröd. En salig röra helt enkelt. Och så drack vi Vargtass, som i Sällskapsresan 2. Med den enda skillnaden att det var köpesprit och inte hembränt. Jag gör det till nästa gång istället.
   Eftersom jag var osäker på om afterwork var ett vedertaget uttryck här i Frankrike kände jag mig tvungen att förklara uttrycket i min inbjudan, som för övrigt såg ut såhär, och ja, man måste ha med Zlatan när man kör svenskt tema. 
 

Och ikväll
ska det bli kick-off på jobbet, ännu ett ord som de flesta fransmän inte använder. Spännande att se vad det ger... 
 
 

Kick-off

Ikväll ska det bli kick-off på jobbet tydligen. Jag vet inte riktigt vad detta innebär i Frankrike, men jag hoppas på mat, haha! Känner mig ganska pepp på de tre och en halv timmar jag ska jobba innan det hela drar igång. Har dagen till ära valt en att för första gången klä mig i vitt på jobbet. Men jag blir alltid nervös när jag bär vitt, känner mig på förhand dömd att spilla något eller rita på mig eller på annat sätt fläcka ner mig...

 
 

Après

Te, knäckemacka med riktig ost, snittar med gubbröra.

En trevlig sak med att jag hade några kompisar över på afterwork i torsdags var ju att det blev godsaker över! Speciellt den svenska prästosten jag köpte på IKEA. Är liksom trött på edamern som är det enda man får tag på i vanliga franska butiker. 

 

Oh, pas d'eau

Såatte... mitt vatten bara försvann ikväll. Helt plötsligt, inget vatten när jag skulle tvätta händerna.  
  Jag började ju såklart tänka "Vad har jag gjort? Har jag haft sönder något? Finns det någon obetald faktura för vatten som jag inte känner till?" Jag har ju ingen koll alls, första gången det händer mig och jag är fortfarande en ganska ovan hyresgäst i allmänhet.
   Jag försökte googla lite men det var inte mycket till hjälp (kom bara in på belgiska sidor om avlopp). Då gick jag istället ner för att se om det gick att hitta felet i elcentralen i min trappuppgång. Men nej, självklart inte. 
   Men, på gatan utanför rann det en massa vatten, och när jag tittar bort mot korsningen ser jag gaslednings-arbetare. Så jag gick och frågade dem. Visade sig att de haft sönder något. 
   Fransmän. 

Nu har jag dock fått tillbaka vattnet, vilket ju var bra då jag gärna vill typ diska osv. 
 
 

Karma

Det lönar sig alltid att vara snäll och göra små goda gärningar. Speciellt när man storhandlar. 
  Häromdagen var jag på Lidl. Jag handlar där för att det är billigt såklart, men tyvärr är det lite långt från huset. Jag måste ta bussen ca en kvart. Iofs inget konstigt med det, men med matkassar så är det ju alltid lite krångligt. Speciellt då häromdagen då jag hade ovanligt tunga kassar. Jag kände det redan när jag kom till kassan att det skulle bli jobbigt, men började lägga upp mina varor på bandet. 
  Bakom mig stod en kille som hade typ 3 grejer, så jag sa att han gärna fick gå före mig i kön om han ville. Han blev ju jätteglad och tackade så mycket. Dagens goda gärning. 
   När jag kom ut ut butiken hade jag en stor shoppingkasse på varje axel och toapapper i handen. Jag började gå mot busshållplatsen med tunga steg, när killen som gått före mig ropade på mig från parkeringen. Han erbjöd sig att köra mig hem! Dagens karma. 
   Det var så lyxigt att åka bil och bara hamna framför min ytterdörr utan att behöva knö på bussen som alltid är full. Tänk att folk kan vara så snälla!

Y var inte glad. "Tänk om han hade kidnappat dig!" 
  Fast nu blev jag ju inte kidnappad, jag hade ju karma på min sida. 

 
Fyllda kassar

Pour l'après-midi

När jag jobbar eftermiddagspasset tycker jag det kan vara gött med mer mellanmåls-liknande matlåda snarare än en lagad måltid. Speciellt om jag vet att jag har tid att äta ordentligt efter jobbet.
   Så när vi hade tortillas över här hemma gjorde jag en wrap med lax-mos(det har ett mer fancy namn på franska) färskost, paprika och små tomater. Kompletterat med en blåbärs-yoghurt. Mumsfilibabba måste jag påstå. 

Efter att jag tagit fotona rullade jag såklart ihop wrap. Annars hade jag ju inte kunnat kalla det wrap.

 
 

Dîner indonesien

Fastän att jag skulle upp tidigt nästa morgon tog jag mig tiden att gå och äta middag med Saputra för några kvällar sedan. Han har kommit hit från Indonesien och sommarjobbar på en indonesisk liten servering så vi åt där. Det var sååå gott, påminner lite om thaimat, något jag inte ätit på länge. Men som jag saknar himla mycket. 
   Jag åt en nudelwok med räkor och grönsaker, Saputra var inte hungrig så han åt en dessert. Men det var världens konstigaste dessert! Mosad avocado smaksatt med choklad! Jag smakade, och jag ska inte säga att det var äckligt, men helt klart en underlig smakupplevelse. 
  Jag ska gå tillbaka, så snart jag fått mina tickets resto. Mums mums mums.

Bra mat på 148 rue Montmartre, 2eme. 


Allez vous faire ***

I allmänhet blir jag sällan illa bemött på grund av mitt uttal/språk här i Frankrike. Har till och med fått beröm ibland för att jag pratar bra franska. Och min brytning stör inte mig, det ger mig en exotisk aura tänker jag, haha! 
   Men, vissa människor får för sig att det är okej att klanka ner på mig och vara otrevliga så fort de inser att franska inte är mitt modersmål. 
  Som en kvinna som jag stötte på häromdagen när jag jobbade i provrummen. Det uppstod ett missförstånd (som egentligen inte var språkrelaterat) mellan oss när hon ville lämna plagg till sin dotter som redan var inne i provrummet. När jag insisterade på att de inte fick vara tillsammans i hytten blev hon irreterad och sa helt enkelt "Ni pratar inte så bra franska."
  För det första förändrar det inte det faktum att man inte får vara två i provhytten. För det andra tvivlar jag starkt på att hon pratar så bra svenska. Eller ens engelska för den delen. Eller tyska. Eller arabiska. 
  Så fuck you too, madame. (Ça veut dire allez vous faire foutre)


Ces derniers jours

Så, det blev visst lite blogg-stop. Jag hann liksom inte med i veckan, det tar en massa energi och tid att anpassa mig till det nya jobbet, även om det nu inte längre är så himla nytt. Men det har varit svårare än jag föreställt mig att leva till en ny dygnsrytm och få vardagssysslor gjorda samtidigt. Men här kommer iaf en liten summering av veckan. 

Gjorde en sparbössa av nutella-burk
Gick upp kl. 6 fyra dagar i rad (personligt rekord?)
Ringde mamma 2 gånger för att prata om ingenting
Träffade nästan aldrig Y på grund av våra scheman
Planerade afterwork till nästa vecka
Åt indonesisk middag med Saputra
Åkte till IKEA
Spräckte budgeten (på IKEA)
Lagade mysmiddag till mig och Y när vi äntligen hade en kväll tillsammans
Tog bilder jag aldrig laddade upp på bloggen
Målade en tånagel blå


Pizza maison

Bara för att man inte har någon ugn betyder det inte att man inte kan unna sig lite pizza på en måndagskväll. Ikväll gjorde jag en panpizza, alltså i stekpannan. Nu ska jag snart göra en andra pizza, till pojkvännen som kommer hem någon gång efter midnatt, och  då ska jag sova. 
   En sak som är bra med panpizza är att det är minimal risk för att degen inte gräddas eller blir geggig, eftersom pizzan redan är halvvägsgräddad när man lägger på tomatsåsen. Bra, för jag avskyr degiga pizzor!

 
Dubbelt så mycket fyllning som botten. Gott!
 
 
 

Très fière de mon budget

Som vid varje månadsskifte hädanefter så gick jag idag över mina utgifter, även om det blev lite sent denna gång. Det var trevligt att se att vi inte gick 400 euro back denna månad, så som vi gjorde förra gången. Men det berodde snarare på att jag inte fick någon lön alls nästan i juni.
   Jag är rätt stolt över att jag lyckas hålla bok över nästan alla mina utgifter. Klart att någon baguette glöms av då och då men i stort har jag himla bra koll på vart mina pengar tar väg. Just nu är jag bara förbryllad över hur mycket pengar som går ut i matavgifter! Sådant man aldrig anade när man bodde hemma hos mamma....


Miniräknare är bra att ha

Gamla kvitton gås igenom....
 

Reglisse/menthe

Igår var det ju lördag så jag bestämde mig för att jag skulle ha lördagsgodis! Jag köpte dessa kolor som är sååå goda, mint och lakrits är ju en fantastisk kombination! Dessutom får man ganska nice andedräkt av dem. 
   Till och med Y som egentligen inte gillar lakrits åt några stycken. Bättre än förra gången då jag köpt hallon/lakrits-skallar åt honom i Sverige och han bara åt hallonsidan. Det var rätt äckligt. 


 

Meilleure organisme au monde

Eftersom jag är ledig idag och har en massa pepp så ägnade jag mig åt lite arbete. Jag sitter ju som jag tidigare nämnt i kanske världens bästa styrelse, nämligen Popkollo riksorganisation! Under sommaren har vi haft massa kollon runt om i Sverige för tjejer som vill spela musik. Jag har själv gått kollot och det var det bästa jag gjort!
  Eftersom vi nu växer så det knakar så finns det massa saker att göra för oss i styrelsen för att förbereda för framtiden för att kunna välkomna ännu fler till vår fantastiska verksamhet. 

Tröjan jag fick när jag gick på Popkollo. En av mina favoriter.
 

J'suis pas en prison ou à l'hosto

Dagens video är musikvideon till Mme Pavoshko av Black M, en låt tillängad hans gamla studievägledare eller rektor. Oklart.
   Låten handlar om hur han lyckats trots att ingen trodde på honom under skoltiden. Idag är han nämligen en av de största rapparna i Frankrike, han är med i crewet Sexion d'assaut, släppte ganska nyligen sitt soloalbum och spelas hela tiden i radio och TV. Så ja, det går bra nu, 
 Oui, madame Pavoshko, non
J'suis pas en prison ou à l'hosto', non
J'fais des hits, madame Pavoshko
Et vos gosses me kiffent, madame Pavoshko

Ja madame Pvoshko, nej
Jag är inte i fängelse eller på sjukhus, nej
Jag gör hits madame Pavoshko
och era ungar diggar mig, madame Pavoshko
 

Bonjour!

Idag är jag ledig från jobbet, fantastiskt! Firar med liiiite finare frukost än vanligt. Jag älskar verkligen frukost, speciellt när man har tid att fixa iordning något extra gott, och kan sitta och äta utan stress. Det är sådant som ger energi för resten av dagen. Eller så slutar det med att man sitter alldeles för länge i sin pyjamas och mumsar framför en film. Vilket ju inte heller är helt fel. 
  
 
Idag äter jag vattenmelon från min favorit-grönsakshandlare, han står på marknaden i mitt kvarter varje onsdag och söndag och vi brukar snacka litegrann för han känner alltid igen mig som "Hon svenskan som är ihop med en arab". Bättre än inget antar jag. 
 

Je suis gâtée

Man blir himla bortskämd av att jobba på resturang har jag insett. När jag jobbade på La Bûcherie kunde jag beställla vad som helst av kocken som lagade det åt mig direkt. Tänk, varm färsk mat! Behövde inte ens diska ch det fanns dagar då jag bara åt på jobbet. 
   Men nu är sötebrödsdagarna över, jag måste numera släpa med mig lunchlåda till jobbet. Det är ju skitknepigt! Man måste liksom planera och ställa sig och laga mat kvällen innan. Jag bör kanske tillägga att vi inte gör så många storkok här hemma så det blir liksom inte rester över dagligen. 
  Så för att få i mig bra mat och inte bara leva på omelett och mackor var jag och köpte en massa linser idag. Det är ändå himlans gott och proppat med proteiner som jag annars kan ha svårt att få in i min kost. Så det blir linsgrytor, linsoppor och linssallader för hela slanten från och med nu. 
 Senare kommer jag få tickets restaurant, resturangkuponger som jag kan handla mat med men det blir om en månad eller så. Dessutom tänkte jag ändå försöka spara kuponger till något resturangbesök med Y. Om det nu funkar på det viset. Har aldrig fått resturangkuponger innan. 

Återstår att se vad som är goast, torra linser eller på burk

Pas trop Instagram

Uff! Just nu tar jag lite paus. Jag fick gå hem tidigare från jobbet idag för att läsa in mig på massa informaterial från jobbet. Inte så himla mycket jobb med det egentligen, men efter ett tag blir man lite seg i huvudet.
   Så nu sitter jag här och dricker kaffe, i min fula mugg. Den är inte direkt instagram-material om man säger så. Jag måste verkligen skaffa nya muggar till hushållet. Drömmer om att hitta sådana där loppisfynd som jag tycker man ser överallt i Sverige. Men efter vad jag förstått är inte fransmännen lika stora loppis-fantaster, tyvärr. Så jag kanske får dras med dessa koppar ett tag till. 


 
 
 

Le déjeuner du jour

Såhär ser min matlåda ut idag. Jämfört med lådan igår är den ganska fabulös. För igår åt jag vad jag lyckades skrapa ihop därhemma vid midnatt natten innan. Blev någon slags ris- och tonfisksallad utan tonfisk. För det upptäckte jag att vi inte hade hemma, vid sådär 00:15. 
   Men idag äter jag bra, omelett med skivad kalkon. Och knäckebröd till. Jobbar ju trots allt hos ett svenskt företag. 

 

Mon ami à la boulangerie

Jag gissar på att bagaren jag brukar gå till är kär i mig. Han ger mig presenter ibland. Som idag, la han en liten mini-croissant i min påse när jag inte såg. Inte mig emot. 

Jag åt den till kvällsmat, mycket gott!

Mal à laise

Jag mådde skitdåligt igår. Allt mitt självförtroende bara försvann och kom inte tillbaka på hela dagen. 
   Allt berodde på att jag försov mig, riktigt jävla rejält. Vaknade sisådär en halvtimme efter jag skulle börjat jobba. Andra dagen på nya jobbet. Fick självklart panik, tårarna sprutade och jag rusade runt i vår lilla lägenhet utan att veta vad jag höll på med. Jag ville inte gå till jobbet längre, ville krypa ner under täcket och aldrig mer gå upp. För jag skämdes! Kände en fruktansvärd skam över att inte ens klara av att vara på jobbet kl. 10. 
   Jag kom iaf iväg, med en massa kärlek och moraliskt stöd av Y. Chefen skällde såklart på mig, jag kom liksom 90 minuter försent. Men sedan var det bara att rycka upp sig och börja jobba. Även om jag hade ont i magen resten av dagen. 
   Efter att ha avslutat mina få timmar som kvarstod åkte jag till Y som jobbade på resturangen, han hade inte många kunder som tur var så jag kunde prata lite med honom, få en kram och känna mig lite bättre. Sedan åkte jag hem och tröståt lite skräpmat, tittade på lite TV och gick och la mig. 
   Imorgon börjar jag ännu tidigare och jag ber till alla högre krafter att jag ska få vakna i tid.
 
 
 Har ställt skitmånga larm till imorgon. 
 
 

Les taches ménagères

En av de svåraste sakerna i min och Y's relation, och i många andras också kanske, är väl att dela upp hushållssysslorna. Man vill ju gärna att det ska vara lite rättvist, men liksom inte vara en tjat-tant. 
   
   Jag upplever att jag är den som gör mest, att jag är något av den ansvarige. Det är, enligt mig, oftast jag som handlar mat, sorterar tvätt och ser till att det finns diskmedel hemma. Men det gör mig för det mesta inget, eftersom jag har mer tid för sådant då jag jobbar 25 timmar i veckan, jämfört med Y's ca 60 timmar. 
   Men vissa dagar händer det att det stör mig. När det ligger massa disk i diskhon och jag inte har några rena strumpor liksom. Och då känner jag mig ensam. Ensam med ansvaret för att allting fungerar. För de dagar som Y jobbar som mest kommer han hem, äter, sover, och går direkt till jobbet igen nästa dag. Utan att kasta en blick på tvättkorgen. 
   Det är då det är läge att kommunicera. Att hitta sätt som funkar i vår situation. Vi börjar bli bra på det, men det tog ett tag. Nu kan jag be honom att sitta med mig och se över våra utgifter och faktiskt diskutera på ett konstruktivt sätt. Bara det, att vi diskuterar det tillsammans gör att jag känner mig mindre ensam. 
   Andra saker vi gör är att ha en inköpslista på kylen så att BÅDA ser vad som saknas i förråden. Och ibland skickar jag ett sms och ber honom sätta på tvättmaskinen innan han går hemifrån så att jag kan hänga tvätten efter jobbet. 
   Och ibland behövs inte ens någon kommunikation. Igår struntade jag i allt och gick och la mig, för jag ville inte försova mig till nya jobbet. På morgonen lämnade jag lägenheten åt sitt öde. Men när jag kom hem hade Y fixat allt! För nu var det hans tur. Det ska ju vara lite rättvist. 


Nouvelle vendeuse

Så idag satte det äntligen igång, nya jobbet och den nya tillvaron. Jag satte iväg kl.9 på morgonen med lunchlåda i väskan och pirr i magen. Det visade sig att jag ska jobba på Home, alltså inrednings-avdelningen. Dog pyntdöden. Älskar pynt. 
  Jag kände mig himla stolt när en kvinna rådfrågade mig om storleken på hennes klänning i provhytten. Jag kände mig mindre stolt när folk frågade mig om storleken på lakan, svåra grejer. 

Bra saker med min första dag hos H&M
- Jag får ha sneakers på jobbet
- Jag fick häftigt nyckelband med hemliga plastkort som ser himla auktoritärt ut. 
- Folk är himla trevliga
- Min manager sa att min lunch såg bra ut

Mindre bra saker med min första dag hos H&M
- De glömde säga till mig att ta lunch.

Summa summarum var det en bra dag, jag gillar att sortera grejer och det gjorde jag mest hela tiden.  
 
(Balla kort. Och superhemliga)
 

Au revoir resto

Igår tänkte jag skriva om hur sorgligt det var att jobba min sista dag på resturangen. Men hastigt och lustigt blev det bestämt att jag skulle jobba både förmiddags OCH kvällspass när jag kom till jobbet kl.12 så det blev ingen tid över till det. 
  Men det var himla sorgligt att tänka att detta var sista gången jag hälsar på stammisarna och kvartersinvånarna, sista gången jag äter den himla goa maten och sista gången Medi retar mig för mina kläder. Jag kommer sakna att jobba i just det kvarteret, St-Michel. Det är ett fantastiskt kvarter. Jag hade nästan tårar i ögonen när jag sa hej då till alla och de önskade mig lycka till med nya jobbet. 
   Så jag kanske kommer gå dit ibland för att ta en kaffe. Och om jag får besök från Sverige skulle jag ju känna mig ganska ball om jag tog med mig besöket till resturangen för att äta och kindpussas lite med chefen liksom. 

Chui pas un gangsta

Alldeles för många franska rappare är så himla löjliga. Det är väldigt mycket "Jag ska skjuta dig, jag har suttit i fängelse, jag är GANGSTA!!"
   Men så finns Oli och Bigflo, två unga killar som gör underbart rolig hip-hop. Tillexempel dagens video, "Gangsta": Som handlar om att de inte alls är gangsta. Hur bra som helst. 
 
 
"J'ai rien d'un gangsta, j'ai pas d'shit, j'ai pas d'coc', ni d'héro'
J'ai pas d'crew, j'traîne pas, faut qu'j'bosse mon interro
En soirée, mes potes se la jouent bière et vodka
Hé, Bigflo, sers-moi un grand verre de Coca
Si tu m'files un flingue, j'saurais même pas m'en servir
J'fais quoi d'une Ferrari ? J'ai toujours pas mon permis
J'ai déjà pleuré devant un film au lit, mélancolie
Moi, j'suis allé en prison, mais qu'au Monopoly"

Jag har inget av en gangster, inget hash, inget koks, inget heroin
jag har inget crew, jag måste plugga till mitt prov.
När vi går ut dricker mina polare öl och vodka, 
hey, Bigflo, ge mig ett stort glas Coca-cola.
Om du ger mig ett vapen skulle jag inte veta hur man använder det
Vad ska jag med en Ferrari till? Jag har ännu inte mitt körkort. 
Jag har redan gråtit framför en film i min säng, melankoli. 
Jag har har åkt i fängelse, men bara i Monopol. 

Not on drugs

När jag vaknar på morgonen så blir jag alltid så himla glad av att se Y. Fortfarande. Dessutom ser han himla söt ut när han sover. 
   Så när vi säger godmorgon gör jag det alltid med ett stort leende. Och ibland säger han till mig "Jag fattar inte Linnea, hur kan du vara så morgonpigg även när du bara sovit några timmar?". Jag skulle väl tro att det blir så när man är himla kär. 

(Fast ibland är jag på dåligt humör. Men det är sällan. Och då beror det inte på Y.)

 
 
För övrigt älskar jag Tove Los album Truth Serum. Första gången jag hörde henne var på en fransk tv-kanal där de spelade en remix av Habits. 
 

10 h du mat

Så, jag ringde H&M (eftersom de aldrig ringde mig) och frågade vilken tid jag skulle börja på måndag. Jag börjar kl. 10. Väldigt oroväckande då jag idag VAKNADE kl. 12. Fortsättning följer....

Passsionée, inspirée, motivée

Igår när jag satt där med Chitai så snackade vi mycket skit, sådär som man gör på härligt avslappnade kvällar. Men vi gled också in på mer viktigta saker, livsmotivation och mål i framtiden. Båda två är vi ganska överens om att vi inte riktigt är där vi vill vara i livet. Och båda två är vi ganska överens om att det krävs passion och motivation för att hamna där vi vill. 
  I Chitais fall handlar det om att kunna starta sitt drömföretag, och i mitt fall handlar det väl om att hitta tillbaka till sakerna jag älskar, att få in mer passion och glädje i mitt liv helt enkelt. Missförstå mig rätt, jag går inte runt och är olycklig om dagarna, men jag kan ibland känna att jag saknar den där känslan av "Yes, nu ska jag göra det där som jag bara ääälskar!"
  Innan mitt liv blev så himla nytt och omtumlande, medan jag fortfarande bodde hemma i Sverige, så höll jag ändå igång rätt bra med kreativa och produktiva projekt. Jag hade musiken, spelade elbas i två band och lite piano, jag tecknade hela tiden(även om det aldrig blev särskilt vackert) och jag arrangerade en konsertkvälll med åtta band för välgörenhet. 
   Här har jag tappat det där, trots att jag betalat för extrabagaget som elbasen utgjorde. Och det får mig att känna mig lite halv och borttappad. Så jag måste liksom hitta tillbaka till det där. På något sätt.


Une soirée sage

Denna fredagskväll spenderades med min gode vän Chitai. Vi åt på subway, köpte glass med ogiltig studentrabatt, pratade med en man som träffat ABBA och drack illegal öl vid Seine där turist- och partybåtar passerade. Låter som om vi är värsta rebellerna men vi är himla fridliga egentligen. Så fridliga att jag redan sitter hemma och väntar på Y. 

L'abus d'alcool est dangereux pour la santé. À consommer avec moderation. 

Dans ma boîte aux lettres

Min lilla mamma skickade mig ett somrigt vykort för att gratulera mig till det nya jobbet. Kan inte fatta att jag börjar på måndag!
   Extra fint tycker jag såklart det är då det är min mormor som målat vykortet. Ska sätta upp det på något smidigt sätt i lägenheten. 
 
 
 

Jour de paye

Eftersom det är lönedag idag heter videon självklart Jour de paye! (Lönedag på franska alltså)


 
 
 

Petit-dej le jour de paye

Idag unnade jag mig att gå till bagaren och köpa bröd till min frukostmacka. Det är ju några kronor dyrare men idag är det i vilket fall löningsdag (får i nuläget lön varje fredag) så då får man slå på stort! Jag köpte pain de campagne, lantbröd. Man kunde ju tänka sig att det skulle vara lite grövre. Men nej, lika ljust och fiberfattigt som vilken barkis som helst.
   Tycker för övrigt att kombinationen färskost, tomat, salt och peppar är det bästa man kan ha på en macka.