Vi var där

Kamel

 

Blogg-stopp

Min dator är trasig, det går inte att skriva på den(iaf inte om man inte orkar sitta i en timme, vilket jag ju inte orkar). Så nu blir det bloggstopp fram tills jag åker hem, och då är jag ju i Sverige så det kanske ändå inte bloggas så mycket här på "Linnea i Frankrike".
Nu vet de eventuellt nyfikna.

Idag återstår bara en månad

Idag är det bara en månad kvar i det här huset, med den här familjen, med det här jobbet, den här dygnsrytmen och    dessa människor. Allt kommer vändas upp-och-ner samtidigt som allt återgår till det normala, hemma, i Sverige. Bara för att sedan förbytas igen. Livet är konstigt. 

Något att sätta i CVt

Jag har klarat mig i 8, nästan 9 månader utan att behöva köra bil inne i Paris. Jag har kört en gång till la Defense, och det gick ganska dåligt så sedan dess har jag sluppit. Men idag blev jag tillfrågad att lämna in strykjärnet på lagning i Paris(konstigt att det inte kan lagas i Le Vésinet) och liksom jag sa ja, av någon anledning. Med GPS och några goda råd gav jag mig iväg. Och det gick bra! Wahhhoooowiiwiwweeee!
    Jag ska dock erkänna att jag fick svårt att andas när jag insåg att jag var tvungen att ge mig in i rondellen kring triumfbågen, men det löste sig. Fråga mig inte hur. 
Kanske hade det varit roligare med en bild där jag inte står parkerad, men när jag körde var jag upptagen. 


Elle aura froid comme ça

Pappan klädde L i morse. Hon kom ner i shorts och tröja. Jag tyckte det var för kallt med shorts för henne men sa inget, pappan bestämmer. Så jag tog på henne jackan för att gå till skolan. Då säger pappan "Hon kommer bli kall sådär, hon behöver en tjocktröja också."
   Vilket jag känner var en ganska konstig kommentar, då hon inte ens hade hellånga byxor. 

Brunch

Jag åt en fantastisk treätters (eller femrätters, beroende på hur man räknar) söndagsbrunch med Ida idag. Idag var det faktiskt fint väder, jag gick barbent utan att frysa och vi göttade oss riktigt länge på uteserveringen där vi njöt av mini-croissanter, färskpressad juice och mumuselimumsig äggröra. Bland annat. 
 

Födelsedagsfirande, etapp 3

Först födelsdagen(tisdag) med barnen, sedan torsdagen som var födelsedagsfirande/6-månadersjubileum(åt rester av tårtan och gick på bio). Till sist fredagen, Födelsedagsfirande, etapp 3.

Champange i colaflaska är classy. Eller? Lite extra stil-poäng ändå för att det var på Champs Elysées.


Maria på krogen  där vi hade lite apéro (förfest)
Jag fick en kokbok av Chitai i present! Den killen känner mig för väl. 1001 recept från hela världen. Vem vill komma på middag?

På metron mot nattklubben, lite mer champange. I classy plastmuggar. 

Och sedan gick vi på nattklubb. Jag åkte den gamla vanliga nattbussen hem på morgonen, missade min station. Fick ta RER tillbaka. I säng kl. 6. Upp nästa dag kl. 10 för att gå på Bollywood-dans.
 
(JAPP, JAG ÖVERANVÄNDER ETT BILDREDIGERINGS-TRICK JAG NYLIGEN LÄRT MIG)