Har haft sämre fika-utsikt


Truth.

Studio


Jag har hittat en studio jag vill hyra, vid Barbès(såklart). Suktar och drömmerTonfisk och grammatik


Jag är inne i någon period då jag tycker att ris är typ det godaste som finns. Då är det praktiskt att koka mycket ris till midddag så man har rester över till sin lunch dagen efter. Idag gjord jag en sallad med tonfisk. Snabbt och utan onödig disk, perfekt för en lat au pair. 
    I övrigt har jag haft denna veckas mest produktiva dag idag. Har joggat, kört en tvätt och pluggat grammatik. Dock har jag en tveksam studiemetod. Jag läser grammatik-kapitlena högt på överdriven franska och mumlar "Ah, okej. Jag fattar" för mig själv samtidigt som jag äter choklad. Tog mig igenom fem tråkiga kapitel på detta sätt.


Stekt ris

 
 
 
 
 
 
 
 


Stockholm och Popkollo

Nästan hela eftermiddagen igår gick åt till att hitta flygbiljetter till och från Stockholm. Jag ska resa dit för ett jätteviktigt möte(jag känner mig viktig) med Popkollo som är den bästa organisationen i Sverige(tänkte säga världen, men då slår nog indiska CSA snäppet högre). 
   I vilket fall var det inte det lättaste att hitta något som passar då jag bara kunde ta fredagen ledig men ska jobba igen måndag morgon "hemma" i Frankrike men inte vet när mötena slutar på söndagen. Jag fick bokat tillslut ändå, och ska åka redan kl.9:45 från Aeroport Charles de Gaulle på fredagsmorgonen. Kommer behöva stiga upp typ 4 eller något för att vara säker på att hinna i tid. För tågen kör ju lite som de vill ibland. Strejkar osv. 
   Nu är det bara bondet kvar som ska fixas, men det får jag ta tag i längre fram i tiden när jag fått kallelsen till mötet tänker jag. Dock är det lite tråkigt att åka till Sverige helgen innan min familj kommer hit. Känns nästan kaka på kaka. Tursamt nog hålls inte mötena i Göteborg. Det hade varit katastrof. 
 
Du har väl sett att det nu går att anmäla sig till sommarens Popkollon? Popkollo är ett musikläger för tjejer i åldrarna 12-18 år. Under en vecka får du prova spela olika instrument, bilda band, skriva låtar, ha workshops med verksamma kvinnliga artister, spela in och spela live. Popkollo finns i åtta olika städer i Sverige och med inrikningarna original, hiphop/rnb, metal/punk, elektro och fortsättning. Anmäl dig på www.popkollo.se.
 
 
 
 

Planer

Pizza, glass och Tintin

Det blev myslördag med barnen ikväll för föräldrarna är ute på galej(de sa middag, men jag gissar på galej). Det passade jättebra eftersom jag just nu har ca 2 euro över till nöjen(räcker typ till en Cola-flaska) och jag kände att detta var precis vad jag ville ha idag. Sitta ner lugnt och stilla och äta färdig pizza, sedan ta sig en lite burk Hägen-Dazs för att till sist krypa upp med två gulleungar i soffan och kolla på Tintin(på franska, kändes rätt). Speciellt den där lilla treåringen som gillar att mysa och som man kan klappa på huvudet lite är ju bara guld värd när man har varit utan sin familj länge(Parisaren till trots).
    Sedan gick läggningen ganska bra också, alltid skönt när det blir så. Fast man ska väl inte ropa hej... Skäms dock lite över att jag glömde ta L till toan innan hon somnade så det finns en risk att det blir kisspatrull om några timmar. Men samtidigt kändes det dumt att väcka henne när jag väl kommit på det. Hur brukar man göra egentligen? 
    

Äntligen Bollywood!

Oh ja, idag bar det av! Jag gick till tåget i god tid och kom fram till stället för kursen. Instruktören var lite förvånad över att se mig och jag kanske borde varit mer tydlig med att jag tänkte dyka upp, men trots detta fick jag vara med och delta.
   Och jag gillar verkligen deras upplägg. Antingen är man med och tränar för ett spectacle med koregrafi och allt, eller så kommer man dit och är med på träningarna men deltar inte i den sista föreställningen utan kommer bara för att det är kul. Men jag tänker satsa, jag vill ha någon slags sysselsättning ju. 
   För övrigt ligger lokalen i ett kultur-center vilket jag tycker är kul för då får man lite koll på händelser i staden som är på väldigt lokal nivå. Ni hittar den på min karta, utmärkt med ett lila häftstift. Om någon är intresserad. Nästa vecka tänker jag ta bilder på marknaden som jag skrev om i ett tidigare inlägg så ni får se hur fantastiskt det är. Vill verkligen bo där, men det kommer inte hända. Vi är liksom inte överens. 

Långhelgen

Man får inget ledigt på långfredagen i Frankrike, men en extra dag på helgen (annandag påsk) är inte heller fy skam. Och jag hade ju ändå fredagsmorgonen ledig.
   Efter att ha missat Bollywood-dansen i lördags kollade jag upp lite bussar eftersom jag föredrar buss(när man har tid) för man får se lite av Paris när man åker buss. På metron ser man mest mörker och trötta resenärer. Jag provåkte lite på buss 30 som i stort sett går samma rutt som tvåans metro men med buss. Jag vill åka mycket buss när familjen kommer hit.
   Tillsammans med Ida gick jag sedan på arkitektur-muséeum vid Trocadéro, mest för att idéerna börjar tryta. Det var väl måttiligt intressant.
   Efter en snabb vändning hemma i Le Vesinet var det dags att försöka sig på en utekväll med Maria. Och vad bra det blev! Efter tidigare nämnda Pili Pili åkte vi till MIX. Kanske inte en fantastisk klubb, men man kan dansa där. Och det var det vi gjorde.
   Tack vare att det slog över till sommartid under natten gick tiden snabbt och vi kunde ta tåget hem till mig där vi var framme kl. 7. Vi sov till 15 då vi åt fyllda baguetter till frukost och såg "Le Destin Fabuleux d'Amélie Poulain"(Amélie från Montmartre på svenska) som jag köpt i Paris så den är på franska utan undertexter. Jättebra franska-övning. Det var i stort sett hela söndagen.
    På måndagen drog jag, Ida och Maria till Musée de Montmartre för att kolla utställningen Autour du Chat Noir. Ganska mysigt, men lite tråkigt att betala 6 euro när man är van att gå in gratis på muséer (japp, man är bortskämd). Sedan satte vi oss och solade på trappan framför Sacré-Coeur med pommes och kaffe.
Och när jag kom hem storstädade jag mitt lilla badrum. Bra helg liksom.

Lite mer Montmartre, för det är fint därEn månad 
EN MÅNAD KVAR TILLS FAMILJEN KOMMER NER PÅ BESÖK! Är nästan lite nervös...


Våreftermiddag i Paris


Har dock ingen bra förklaring till att jag fyllde ut musiken med Paper planes.