Saha aidek, äntligen!

Whoop whoop, idag, måndag, är Ramadan över! Mindre whoop är att Y jobbar hela dagen och inte alls har möjlighet att fira. Helst hade han nog velat åka hem till sin mamma i Alger, eller iaf till systern utanför Lille. Tyvärr går ju inte det. Tursamt nog är han ju inte den ende algerien i Paris-regionen så han har ganska lätt att få tag på orientaliska kakor och andra festlighets-förnödenheter. 
  Hans stackars syster har inte lika nära till allt sådant för hon bor i en mindre stad utan halal-slaktare eller zlabia-konditor så imorgon ska jag skicka lite kakor till henne på posten, Kanske låter knepigt men jag har faktiskt lyckats skicka macarons hem till Sverige en gång så det ska nog gå bra. Egentligen borde jag väl skickat det mycket tidigare men det var liksom idag som det slog mig. Hoppas hon blir glad i vilket fall. Fastän hon snart ska åka till Alger och äta kakor där. Jaja. 
   
 
Dagens arabiska ord är "Saha aidek" som betyder typ "glad fest"(festen vid Ramadans slut heter aid al-fitr). Jag undrar om man kan säga det om vanliga partyn också, typ knattedisko. Skall undersökas. 
 

Tankar


Dela dina tankar