Kämpiga dagar

De senaste 10 dagarna eller så har varit kämpiga. Vi fick problem med vårt boende, som jag inte kan gå närmare in på, och har därför flyttat runt en del. Till vänner, hotel och kök. Ganska jobbigt när man måste få livet med skola och jobb att fungera ändå. Men samtidigt är det tur att jag har jobbet, på så sätt har jag fått mig ett ordentligt mål mat iaf några kvällar i veckan.
Nu har jag också blivit jättesjuk, en typisk dunderförkylning. Ringde till min ömma moder och grät x antal timmar över detta. Det är i sådana stunder som livet i Paris är mindre roligt och ett liv i mellanmjölks-Sverige lockar ganska mycket.
Men helt hopplöst är det inte, i skrivandes stund är jag på väg till något som kan bli väldigt positivt. Men än så länge är det hemligt.

DALF C1

Torsdag, lektioner 6 timmar i sträck med start kl.8. Underbara torsdag...
   Efter skolan stressade jag från gamla Sorbonne till nya Sorbonne för att lämna in anmälan till DALF-provet, då sista chansen att anmäla sig är idag. En himla massa papper ska man ha med sig, kopior på både det ena och det andra, fastän det mesta måste redan finnas registrerat i skolans register. Typiskt fransmän att älska pappersarbete. 
  DALF-provet är ett prov för att fastställa ens nivå i franska som vem som helst kan anmäla sig till. Det arrangeras flera gånger om året på olika platser. Jag har valt att göra provet för nivå C1, den femte av sex nivåer. Jag vet inte om jag riktigt är på den nivån ännu, men jag har en månad att förbereda mig under. Jag måste verkligen göra bra ifrån mig, för om jag får bra betyg så är det giltigt livet ut, vilket är väldigt användbart. 
  I min utbildning är provet frivilligt, men eftersom jag tar studielån måste jag göra det då CSN kräver att man utbildningen avslutas med ett prov. Men de flesta i min klass tar provet ändå.