Tillbaka till mitt ekorrhjul.En snabb espresso innan jag börjar jobba. Det blir heldag idag från 12 till 22 med två timmars paus. Trots enformighet och knäppa tider så är det skönt att ta upp jobbet igen, inte minst för pengarna.

Où nager?

Det är jättevarmt idag, och varmare ska det bli. Men eftersom Paris är en skitstad så är det ingen trevlig värme, utan bara en plågsam ändlös hetta, och ingenstans kan man bada. Det vill säga, ingenstans där det är gratis, för här finns ju inga naturliga stränder utan man får bege sig till ett badhus. 
   För ett par där den ena kommer från ett land fullt av sjöar och den andre vuxit upp på afrikanska medelhavskusten så är det inte helt glasklart varför vi valt att bo mitt i Frankrike. Vi har minst 2 timmars bilresa till närmsta strand. Eftersom vi inte har någon bil skulle resan nog bli längre i verkligheten. 
   Som om inte detta vore nog, så kan jag inte ens ta till vara på värmen, eftersom det inte anses helt okej att lägga sig i en park och sola i bikini eller underkläder. Folk har nämnt fängelse. 
   Kanske är svalare där å andra sidan... 

Vue sur verdure

Idag har jag och Y färdigställt ett litet projekt med resten av grejerna jag köpte på Ikea häromdagen. Har länge velat ha lite kryddor växandes hemma.
  Först hade jag köpt en blomlåda men den passade inte. Så istället har jag nu skaffat FINTORP kryddställ som jag hängt upp med GRUNDTAL krokar. Båda är egentligen tänkta att ha i köket men jag har nu användt dem för att plantera lavendel, rosmarin och timjan i. Vårt vardagsrumsfönster vätter mot söder och har mycket sol. I SKURAR krukor har jag ställt pepparmint och basilika som inte verkar trivas i för mycket sol. Så dem flyttar jag in och ut fram och tillbaka. Pepparmint är det bra att vi odlar själva, för den 28e juni börjar Ramadan och då dricks det mycket mint-te.  
 
 


 
 
 
 

Essaye encore

Jag fick plötsligt lust att börja skriva så smått på bloggen, nu när livet inte är sådär svårt liksom. För senast jag skrev här var allt ganska jobbigt ju. 
   Men den där hemliga grejen var en lägenhetsvisning och den lägenheten bor jag i med Y sedan februari. Sedan senast har jag även hunnit avsluta mina franska-studier och blivit godkänd på DALF-provet nivå C1 (5 av 6). Början av maj till mitten av juni var jag hemma på semester hos mamma och syskon, eftersom min lillasyster tog studenten och det vill man ju inte missa för allt i världen! 
   Så denna gång när jag åkte iväg för en tredje omgång i Frankrike åkte jag dit utvilad och glad till något jag kan kalla "mitt eget" (även om jag bara hyr av en lynnig fransman). Planen är att arbeta vidare, förhoppningsvis byta arbetsplats någon gång och leva livet med min kärlek. Ända tills nu har jag inte blivit inkallad till jobbet så jag har haft mysiga dagar med Y som haft lite ledigt. Vi har ätit ute, kollat på fotbollsmatcher och promenerat längs Seine där det annordnas en del kul grejer under sommaren. Igår var jag dessutom på konsert med ett favoritband sedan tonåren och fick hoppa och skrika mig trött och lycklig. Fantastiskt. 
  Idag föll jag för frestelsen att åka till Ikea för lite nödinköp och fastän det inte var tanken så blev det att jag köpte lite i deras "Épicerie" (Skafferi).